maanantai 29. heinäkuuta 2013

Monta päivää reissussa

Pääsimme matkaan alkuillasta 23.7 veneen huoltohommien jälkeen.
Ehdimme vielä Turun torille ennen sulkemisaikaa, josta ostimme mukaamme salaattia, yrttejä, perunaa, herneitä ja saaristolaisleipää.

Moottori sai uudet öljyt ja sen jälkkeen siivosimme paatin sisältä. Tomin isä oli tehnyt meille hienon lasikotelon tiikistä ja se pääsi veneessä paraatipaikalle.
Kurvaus ruoka- ja löpökauppaan, jonka jälkeen irrotimme köydet.

Avasimme purjeet, mutta tuulta ei ihan riittänyt kunnon vauhtiin, joten konevoima piti ottaa avuksi.

Ensimmäisen yön vietimme Tuulan ja Reijon mökillä ja meistä tulikin varsinaisia yövieraita, kun saapuminen meni niin myöhäiseksi.

Tuula oli laittanut pöydän koreaksi ihanasta ruuasta ja Reijo saunan kuumaksi. Saunan jälkeen olimmekin valmiita yöpuvulle.

Seuraavana päivänä suuntasimme seuran saareen, jonne olikin ihan lyhyt matka. Saareen tulivat myös Liisa ja Jorma, joiden kanssa jatkoimme matkaa yhdessä Lappoon kautta Bäröhön, jossa lauantaina vietimme Jorman syntymäpäiviä. Yhteysaluksella juhliin tulivat myös Raija, Laura, Matti ja Johanna.

Lappoon vierasvenesatama oli aika täynnä ja kiinnitimme veneen mielellämme kylkikiinnityksellä aallonmurtajan taakse. Lappooseen rantautumisessa tuli taas mieleen vanha merenkävijöiden viisaus: valmistaudu hyvin.

Lappoossa on meidän kokemuksen mukaan tähän mennessä paras septitankin tyhjennyskone ja siellä on myös hyvä ruokakauppa. Testasimme saapuessa myös ravintolan palvelut. Keittiö oli mennyt jo kiinni, mutta silti meille tarjoiltiin ruokaa kolmesta eri vaihtoehdosta!

Lappossa oli rantakivikossa useita minkkejä. Niille oli laitettu rantaan pyydys, mutta ovelat minkit söivät syöttiä pyydyksen ulkopuolelta.

Bärössä viihdyimme kaksi yötä Jormaa juhlien. Ja kyllä olikin kivat juhlat! Kävimme saaren luontopolun 5km, jotkut hurjat kiipesivät tähystystorniin, saunoimme tynnyrisaunassa, illastimme ravintolassa ja nautimme upeasta auringonlaskusta.

Bäröstä suuntasimme kohti Jurmoa, jonne saavuimme hellepäivän päätteeksi. Nautimme kahvilassa Jurmoburgerit, joiden pihvi on paikallista lihaa 100%. Ostimme lihaa myös vene-evääksi. Jurmosta osa juhlavieraita lähti yhteysaluksella mantereelle.

Jurmossa kokoontui myös kansallinen lettuseura ja tänä vuonna erikoisuutena oli kardemummalla maustetut letut.
Matkalla olemme kokkailleet mm kanasalaattia, porkkanalevitettä, kanakastiketta ja perusgrillilihaa.

Jurmossa suunnittelimme reittiä Kustaviin, että viimeinenkin juhlavieras pääsee jatkamaan bussilla kohti Helsinkiä. Huonoa keliä oli luvattu, joten satamassa piti olla palveluita.

Matka taittui reippaassa vastatuulessa Kustaviin ja vähän ennen satamaa alkoi tihuttamaan.

Koska Jurmon kaupassa ei ollut aamulla tuoretta leipää, piti sitä alkaa leipomaan itse. Jauhoja oli aika naftisti, mutta kyllä lopputulos taitaa olla ihan syötävää.

Miehet menivät jo saunaan ja naiset menevät perässä. Täällä onkin hyvin saunat lämpimänä koko illan, että myöhäisemmätkin rantautujat ehtivät hyvin kylpemään.

1 kommentti:

  1. Hanna, hyvin kirjoitettu ja hyvin kuvaa tapahtumia Jorman synttärien osalta. Olis muutama kuva teidän veneestä, laitoin s-postiisi linkin Dropboxiin, voit kopsata haluamasi sieltä.
    Matti
    Ps, kiitos vielä kerran matkaseurasta

    VastaaPoista