keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Alkuviikon retkellä hylkeitä, kaalilaatikkoa ja vesipumpun korjausta

Irrotimme tiistaina köydet aika myöhään illalla ja tuulet veivät meidät seuran saareen, jossa olemme edelleen.

Matkalla taisimme nähdä kaksi hyljettä kalliolla lekottelemassa. Olivat sen verran kaukana, ettei uusilla kiikareillakaan katsottuna voi olla ihan 100% varma.

Uudet kiikarit saapuivat tiistaina kotiin ovelle kuljetettuina. Nettishoppilu on kätevää ja helppoa. Kiikarit tulivat tarpeeseen, sillä vanhat olivat saaneet sen verran kolhuja, ettei niillä nähnyt enää kunnolla.

20 mailia ja saaressa klo 23.59. Laitamme upeita kuvia myöhemmin.

Matkalla ehti myös virkata isoäidin neliöitä tulevaan torkkupeittoon.

Heräsimme keskiviikkona aika myöhään upeaan aurinkoiseen aamuun saaressa. Toinen purjevene naapurista oli jo lähtenyt jatkamaan matkaa.

Keitinkin ensimmäistä kertaa veneessä oikeaa kattilapuuroa kaurahiutaleista. Aiemmin olemme tyytyneet pikahiutaleihin. Käteviä jossain tilanteessa, mutta kyllä kattilapuuro on parasta. Puuroa höysivät omalta pihalta kerätyt viinimarjat.

Teetimme viimekesänä keulahyttiin uudet patjat ja ne verhoiltiin verhoilukankaalla. Patjoista tuli aika kovat, kun kotipatjoihin vertaa.
Olimme ostaneet kotiin uuden sijauspatjan ja toimmekin pari vuotta vanhan kotipatjan veneeseen ja leikkasimme sen muotoonsa paikan päällä. Ensikokeilulla makoilu tuntuu pehmeemmältä. Ompelen päällisen sitten myöhemmin kotona.

Nyt oli aika testata uunia kunnolla. Tein ohrakaalilaatikon esivalmistelut valmiiksi ja ajattelin, että laitan sen uuniin kypsymään, kun lähdemme purjehtimaan.

Toisin kävi. Tiskatessani veden tulo lakkasi ja nyt vesipumppu on irti ja sitä yritetään korjata. Emme siis lähteneet mihinkään ja kaalilaatikko on nyt uunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti