keskiviikko 9. elokuuta 2017

Murha Sandhamnissa



Furusundista purjehdimme Finnhamniin, jossa varsinainen vierasvenesatama oli täynnä. Sen välittömässä läheisyydessä huomasimme pienen laiturin, jossa oli kolme purjevenettä laiturissa. Otimme sinne kiinni ja luulimme ensin, että paikka on luonnonsatama laiturilla. Se olikin osa Finnhamnin vierasvenesatamaa. Saaressa oli puucee ja roskis, suihkuun olisi päässyt emosatamassa. Laituri täyttyi iltaan mennessä. Lähtipä siitä yksi pariskunta poiskin kuullessaan laiturimaksun. Kiinnitys oli oikeudenmukaisesti hinnoiteltu viedyn tilan mukaan: kylkikiinnitys 500 kr, peräedeltä 200 kr ja keula edellä 150 kr.


Saavuimme Sandhamniin lauantaina iltapäivällä ja jouduimme odottamaan paikkaa n. 20 minuuttia. Saimme paikan aivan hotellin edestä. Myöhemmin hotellin terassilla alkoi soittamaan joku ruotsalainen cover-bändi ja meistä oli hauska tanssia sitloodassa.



Sandhamn on osa Tukholman saaristoa ja sinne pääsee myös vesibussilla ainakin Tukholmasta monta kertaa päivässä. Sandhamn on vähän kuin meidän Nauvo, mutta vaan paljon suuremmassa mittakaavassa. Siellä on samannäköisiä rantaputiikkeja sekä useita kahviloita, baareja ja ravintoloita, sekä yksi ruokakauppa.

Sandhamnia pidetään purjehtijoiden mekkana, mutta ei se minulle ainakaan auennut tällä käynnillä. Mielessäni oli leffojen kiiltokuva-Sandhamn, jota se ei ihan todellisuudessa ollut.

Sandhamn on nimensä mukainen, hiekkarantaa riittää todella pitkälle.

Lauantaisin Sandhamnissa on yökerho ja siellä olikin aikamoiset bileet pitkin yötä. Tietääksemme ketään ei kuitenkaan murhattu Sandhamnissa sinä yönä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti